Ole Neumann i dag

Af: Blogonline

Ole Neumann er født d. 16. oktober 1947 og er adopteret af en københavns fiskehandler Helmer Neumann og hans hustru Julie.

Ole Neumann voksede op på Vesterbro og begyndte som barnestjerne i 1953 i den populære række af “Far til fire”-film, hvor han spillede rollen som Lille Per.

Han blev valgt til rollen efter prøvefilming af over 1.100 drenge. Det blev i alt til otte film for Ole Neumanns vedkommende som Lille Per. Efter karrieren i “Far til fire” forsatte han som teenager i Morten Korch-serien om “Næsbygaard”.

Ole Neumann

Ole Neumann – Blev kendt og elskes som Lille Per

Ole Neumann sange
Hans sange blev også rigtig store succeser, blandt andet “Hej for dig og hej for mig” fra “Far til fire i sneen” og “Til julebal i nisseland” fra “Far til fire i byen”.

I midten af 50´erne udkom der desuden nogle børnebøger med Lille Per: “En dag med lille Per” og “På ferie med lille Per”.

 


Karriere som musiker
Efter Næsbygaard-filmene besluttede Ole Neumann, at det ikke lige var skuespiller han skulle være, så i 1966 startede han en karriere som musiker og var leder af pop- og rockorkestret “Ole Neumann & His Newmen”. Bandet indspillede blandt andet en engelsk udgave af Lille Per-hittet ‘Hej for dig’ med navnet “Hey for you”.

Ole_Neumann_2014

I 1967 blev han uddannet som fotograf på TV – og havde forskellige jobs som bl.a. chauffør, ekspedient i pladeforretning og fotograf på Vesterbro lokal TV – så man kan da roligt sige at Ole Neumann har prøvet lidt af hvert.

Ole Neumann har også været filmfotograf hos Telefilm bl.a. i samarbejde med Ib Makwarth, som i sin tid var lydmand på Far til fire-filmene – og senere i et job med filmredigering.

 

Ole Neumann privat
Ole Neumann blev i 1972 gift med Ulla Fisker-Sørensen og sammen fik de en datter – Liza. I 1990 giftede han sig med naturlægen Manja Jurkowska, der havde en datter, Natasja, af et tidligere ægteskab, men ægteskabet blev siden opløst.

Ole Neumann er i dag 65 år – og spiller i et band “Rock4real” – de laver noget rigtig godt musik. Du kan høre bandet inde på Youtube.

Bandet har mere end 130 jobs om året – og Ole spiller bas og synger.

 

Ole Neumann er ikke død

Ole Neumann

Sådan ser “Lille Per” – Ole Neumann ud i dag.

Ole Neumann er hverken er død, har taget stoffer eller været narkoman selvom der har floreret mange af disse rygter.

Et nyere billede af hele Danmarks barnestjerne Ole Neumann.

Et nyere billede af hele Danmarks barnestjerne Ole Neumann.

I et interview bragt med B.T. fra februar 2013 siger Ole Neumann: “- .Jeg følte at jeg havde aftjent min værnepligt i filmverdenen, da jeg var 18. Det har da været sjovt og jeg har oplevet noget, som ingen af de andre på min alder gjorde. Men skuespilverdenen er en illusion”

Ole Neumann følger sig heldig. Han er kommet videre fra sin barnerolle – og fundet andre glæder i livet:

– “Jeg har været hamrende heldig at overleve. Jeg fik også lov at være barn ved sidenaf. Det gør børneskuespillere jo ikke i dag. Jeg har aldrig haft ambitioner omet stjerne-liv. Jeg fik lov at være menneske” slutter Ole Neumann til B.T.

Ole Neumann har medvirket i følgende film:

Far til fire (1953)
Fløjtespilleren (1953)
Far til fire i sneen (1954)
Far til fire på landet (1955)
Far til fire i byen (1956)
Far til fire og onkel Sofus (1957)
Far til fire og ulveungerne (1958)
Far til fire på Bornholm (1959)
Det skete paa Møllegaarden (1960)
Far til fire med fuld musik (1961)
Kampen om Næsbygård (1964)
Næsbygårds arving (1965)
Krybskytterne paa Næsbygaard (1966)

Kilde: B.T., Danskefilm.dk, Wikipedia.