Farfar laver sovsen – premiere næste år

Udgivet den af

Det er netop blevet offentliggjort at den danske film “Far laver sovsen” fra 1967 med Ghita Nørby og Morten Grunwald i hovedrollerne får en efterfølger: “Farfar laver sovsen”. Morten Grunwald og Ghita Nørby spiller igen rollerne som Herbert og Bitten.

i “Far laver sovsen” (1967) ser man Ghita Nørby blive udnævnt til direktør og dermed må hendes mand, Herbert, være den hjemmegående husfar for børnene Lise på 7 og Lasse på 5.
farfarlaversovsen

I “Farfar laver sovsen” (Der får premiere 1. april 2014) er Hubert og Bittens nu voksne søn Lasse (Der igen spilles af Christoffer Soya) og svigerdatter Mona (Paprika Steen) begge stressede og skal gøre karriere og derfor har de ikke tid til deres egne børn – og sønnen tænker.. hvem er god til at lave sovsen?.. Det er selvfølgelig far !. Men hvor meget kan sønnen og svigerdatteren forlange af “de gamle”? Og må sønnen måske selv til kødgryderne? Måske har nabokonen Gurli (Lily Weiding) et godt råd eller to? Eller skal der mon mirakler til?

Optagelserne til forsættelsen – “Farfar laver sovsen” er netop gået i gang. Ghita Nørby og Morten Grunwald er henholdvis gået hen og blevet 78 og 79 år, men de er henrykte over at der kommer en forsættelse af “Far laver sovsen”. Ghita Nørby udtaler: “Først var jeg lidt tilbageholdende, men da jeg læste det fantastiske manuskript må jeg sige at jeg sagde ja med det samme. Det er en vidunderlig skøn historie!.” 

farfarlaversovsen3

Morten Grunwald måtte også lige i tænkeboks inden han sagde ja til at spille farfaren der laver sovsen: “Jeg er jo kommet op i årene, og jeg må tilstå at jeg måske ikke er meget for at man gentager gamle klassikere – det er tidligt gået galt, men da jeg hørte at mange af de tidligere skuespillere fra “Far laver sovsen” sagde ja.. og det virkelig er et godt plot, ja.. så kunne jeg ikke lade være med at sige nej. Min kone Lily Weiding har jo også fået en rolle i filmen, så det er jo også dejligt.”

Instruktionen står alt-muligt-manden Jonatan Spang for, han udtaler: – “Jeg er priviligeret over at jeg har fået mulighed for at instruere “Farfar laver sovsen”. Allerede nu kan jeg godt love Jer for at det bliver en komedie der overgår alt mit tidligere arbejde. Det bliver fantastisk. Ganske enkelt!”

Musikken står Povl Dissing atter for. Han stod også bag kendingsmelodien “Far laver sovsen”. Denne gang får Povl Dissing dog hjælp af Anders “Anden” Matthesen. Singlen “Farfar laver sovsen” vil blive udgivet i forbindelse med filmen.

Udover Ghita Nørby, Morten Grunwald, Lily Weiding, Paprika Steen og Christoffer Soya – kan blandt andet opleves Julie Wieth (Der spillede Lise i “Far laver sovsen”)
Jesper Langberg (Der spillede Jussi i “Far laver sovsen”)
Jytte Abildstrøm (Der spillede læreinde i “Far laver sovsen”)

Og derudover kan opleves en perlerække af kendte danske skuespillere: Rune Klan (Som ensom gadefejer med god humor), Ole Boisen og Tina Gylling Mortensen (Som pengegrisk hjemmehjælperpar), Mick Øgendahl (Som den (næsten) frivillige besøgsven Tobias), Linda P (Som malkepigen Nora), Medina og Rasmus Seebach (Som Vild med dans-værter), Casper Christensen og Frank Hvam (Som sure og liderlige naboer), Linse Kessler (Som forførende IT-nørd), Jesper Asholt (Som brandslukkende brandmand), Gustav Andersen Salinas og Jim Lyngvild (Som uopnåelige fyrer) og sidst men ikke mindst Trine Dyrholm og Nikolaj Lie Kaas (Som “dem-fra-kommunen”).

“Farfar laver sovsen” kan ses i biografer landet over 1. april 2014.

(Aprilsnar) :-)